Werk

Heb je een geschil over je bijstandsuitkering?

JUROP biedt hulp bij verschillende geschillen met de gemeente over je bijstandsuitkering. JUROP kan je helpen bij de onder meer de volgende geschillen:

  • Afwijzing van de aanvraag
  • Beëindiging van de uitkering
  • Korting op de uitkering
  • Intrekking van de uitkering
  • Oplegging boete
  • Terugvordering

Check

Hulp van JUROP is (bijna) gratis

Als je een laag inkomen hebt ben je bij JUROP geen (of zeer weinig) kosten verschuldigd. JUROP werkt namelijk ook op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand. Daarbij kom je mogelijk ook in aanmerking voor bijzondere bijstand voor de juridische kosten.  

 

Het eerste gesprek nadat je de check hebt ingevuld is natuurlijk altijd gratis! 

Doe hier de check voor problemen bij de Bijstandsuitkering.

Check

JUROP gelooft in deskundige juridische bijstand en richt zich nu nog enkel op de gebieden WERK en UITKERING. Twijfel je of jouw situatie onder een van deze gebieden valt? Kies er dan één en doorloop de check. JUROP neemt contact met je op en bespreekt de mogelijkheden.

Mogelijk zullen de gebieden in de toekomst uitgebreid worden. Wil je als eerste op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden van JUROP? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Wat is er aan de hand met je bijstandsuitkering?

JUROP kan je helpen bij onder andere de volgende onderwerpen. Staat jouw situatie er niet tussen? Doorloop de online check en JUROP neemt contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Om een uitkering te krijgen moeten er aan verschillende voorwaarden worden voldaan. Het komt regelmatig voor dat een aanvraag ten onrechte wordt afgewezen met alle grote gevolgen van dien. JUROP kan je bijstaan. Doorloop de online check, laat je gegevens achter en JUROP bespreekt de mogelijkheden.

Wat voor een bedrag je krijgt verschilt per uitkering en omstandigheden. Het kan zijn dat de instantie een verkeerde berekening heeft gemaakt waardoor je geld misloopt. Als dit speelt en je bent het er niet mee eens dan kan JUROP je bijstaan. Doorloop de online check, laat je gegevens achter en JUROP bespreekt de mogelijkheden.

Als een instantie vindt dat u ten onrechte een uitkering heeft ontvangen dan kan het zijn dat het betaalde bedrag wordt teruggevorderd. Het kan natuurlijk zijn dat dit onterecht is of dat de hoogte van de terugvordering niet goed is bepaald. Doorloop dan de online check, laat je gegevens achter en JUROP bespreekt de mogelijkheden.  

Als de uitkeringsinstantie vindt dat je je niet aan de regels hebt gehouden dan kan deze in sommige gevallen een boete opleggen. Als dit speelt en je bent het er niet mee eens dan kan JUROP je bijstaan. Doorloop de online check, laat je gegevens achter en JUROP bespreekt de mogelijkheden.

Als de uitkering wordt ingetrokken dan wordt de uitkering met terugwerkende kracht beëindigd. De instantie is dan van oordeel dat er al vanaf een eerdere datum niet meer aan de voorwaarden voldaan werd. Dit gaat vaak samen met een terugvordering. Als dit speelt en je bent het er niet mee eens dan kan JUROP je bijstaan. Doorloop de online check, laat je gegevens achter en JUROP bespreekt de mogelijkheden.

Is een instantie van mening dat je niet meer voldoet aan de voorwaarden voor de uitkering? Dan kan de instantie de uitkering beëindigen. Als dit speelt en je bent het er niet mee eens dan kan JUROP je bijstaan. Doorloop de online check, laat je gegevens achter en JUROP bespreekt de mogelijkheden.

Als dit speelt dan is de instantie waarschijnlijk van mening dat er niet voldaan wordt aan alle voorwaarden of verplichtingen van de uitkering. Als dit speelt en je bent het er niet mee eens dan kan JUROP je bijstaan. Doorloop de online check, laat je gegevens achter en JUROP bespreekt de mogelijkheden.

Natuurlijk kunnen niet alle onderwerpen hier genoemd worden. Mocht je een geschil hebben over je uitkering die er niet bij staat doorloop de online check, laat je gegevens achter en JUROP bespreekt de mogelijkheden met je.

Heldere stappen met heldere prijzen

Een conflict omtrent je uitkering is nooit te onderschatten. Als er iets speelt wil je natuurlijk overzichtelijke, snelle en deskundige bijstand. Via het doorlopen van de onderstaande stappen krijg jij snel duidelijkheid en weet je waar je aan toe bent. Na iedere stap krijg je advies over de risico’s en je kansen. Mocht je een niet zo’n goede zaak hebben dan geven we dat natuurlijk ook aan. Wel zo transparant.

Eerste contact

Persoonlijk advies

Bezwaar

(Hoger) Beroep

Kom je in aanmerking voor een toevoeging?

Je kunt je gegevens makkelijk achterlaten door de check te doorlopen. Geef daarbij aan dat het gaat om een uitkering gerelateerde situatie en je een besluit van de gemeente hebt ontvangen. Vul ook de rest van het formulier in en JUROP neemt zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe kom ik met JUROP in contact?

Je kunt je gegevens makkelijk achterlaten door de check te doorlopen. Geef daarbij aan dat het gaat om een uitkering gerelateerde situatie en je een besluit van de gemeente hebt ontvangen. Vul ook de rest van het formulier in en JUROP neemt zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.  

🧑🏾‍💻

Bel me terug

Gebeld worden door één van onze experts? Laat dan hier je telefoonnummer achter.

Ga naar de inhoud