CIZ Afgewezen, wat nu?

Waar je altijd goed aan doet is de Check doorlopen en contact met JUROP op te nemen als je CIZ aanvraag afgewezen is. Er is vaak
meer mogelijk dan je misschien zou denken. Het komt vaak voor dat de instanties een verkeerd besluit
nemen. Je bent dan niet alleen je baan verloren maar wordt ook nog een uitkering ontzegt. De
financiële gevolgen zijn dan ook vaak erg groot. Contact opnemen met JUROP is snel en gratis.

Wat zijn de voorwaarden voor een CIZ uitkering?

Als je je baan bent verloren en voldoet aan de voorwaarden dan maak je aanspraak op een WW uitkering. Maar de WW zit iets ingewikkelder in elkaar dan je misschien zou denken. Kortweg zijn er
drie voorwaarden waar je aan moet voldoen:
1. Je bent 2 jaar ziek en minimaal 35% arbeidsongeschikt en niet meer dan 65% van je oude loon verdienen.
2. Er is geen uitzondering zoals zwangerschap of het bereiken van de AOW-leeftijd

Bezwaar maken

Een besluit van het UWV heeft altijd grote gevolgen. Je ontvangt namelijk geen loon of uitkering. Zo kunnen er grote financiële problemen ontstaan. Het is daarom zaak om snel te handelen en JUROP in te schakelen om bezwaar voor je te maken. JUROP zal dan samen met jou alle voorwaarden nagaan en het UWV op de hoogte stellen van de voor jou geldende regels. 

Let wel op de bezwaartermijn. In principe moet er binnen zes weken nadat het besluit is genomen bezwaar gemaakt worden. Maar neem ook zeker contact met JUROP op wanneer de datum van het besluit langer geleden is. Vaak valt er nog wat aan te doen. 

Wat speelt in jouw situatie?

Check

JUROP gelooft in deskundige juridische bijstand en richt zich nu nog enkel op de gebieden WERK en UITKERING. Twijfel je of jouw situatie onder een van deze gebieden valt? Kies er dan één en doorloop de check. JUROP neemt contact met je op en bespreekt de mogelijkheden.

Mogelijk zullen de gebieden in de toekomst uitgebreid worden. Wil je als eerste op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden van JUROP? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

De weg naar een oplossing

Heldere stappen met heldere prijzen

Als er zich een conflict op je werk voordoet wil je natuurlijk overzichtelijke, snelle en deskundige bijstand. Via het doorlopen van de onderstaande stappen krijg jij snel duidelijkheid en weet je waar je aan toe bent. Na iedere stap krijg je advies over de risico’s en je kansen. Mocht je een niet zo’n goede zaak hebben dan geven we dat natuurlijk ook aan. Wel zo transparant.

Eerste contact

Persoonlijk advies

Onderhandelen

Procederen

Kom je in aanmerking voor een toevoeging?

Ook dan kun je natuurlijk bij JUROP terecht. Bij het kennismakingsgesprek zal deze mogelijkheid besproken worden. Indien van toepassing zal JUROP zorgdragen voor de aanvraag. Ook kom je via JUROP in aanmerking voor een korting op de eigen bijdrage via het Juridisch Loket. 

🧑🏾‍💻

Bel me terug

Gebeld worden door één van onze experts? Laat dan hier je telefoonnummer achter.

Ga naar de inhoud