Wat het kost

Hoe weet ik vooraf wat het me gaat kosten?

De aanpak van JUROP is gericht op openheid, ook over de kosten. Dit betekent dat jij als cliënt bij JUROP vooraf precies weet waar je aan toe bent. Zo zijn de kosten helder, bepaal jij altijd hoe ver je gaat en kom je nooit voor verrassingen te staan. Een vaste prijs inclusief btw, kantoorkosten en bijkomende kosten.

Geen verrassingen

Weet vooraf precies waar je aan toe bent

Door de werkwijze van JUROP weet je vooraf precies wat de rekening zal zijn. De prijzen staan vast en wanneer het veel langer duurt zal het jou niets extra kosten.

De prijzen zijn inclusief btw, griffierechten en kosten voor de deurwaarder. Alleen in het extreem zeldzame geval dat er externe experts ingeschakeld moeten worden komen er extra kosten. Uiteraard wordt dit van tevoren met je besproken zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wat als ik in aanmerking kom voor gesubsidieerde rechtsbijstand?

Ook dan kun je bij JUROP terecht. Tijdens het gratis kennismakingsgesprek zal een inschatting gemaakt worden of je wel of niet in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Indien de verwachting is dat je er voor in aanmerking komt zal er een zogeheten toevoeging voor je worden aangevraagd bij de Raad voor Rechtsbijstand. Of je hiervoor in aanmerking komt is afhankelijk voor je inkomen en vermogen.

 

Als de Raad voor Rechtsbijstand een toevoeging verleend zal deze ook de hoogte van de eigen bijdrage bepalen. Het door de Raad voor Rechtsbijstand bepaalde bedrag aan eigen bijdrage zal door JUROP bij je in rekening gebracht worden. Daarnaast is van belang dat eventuele kosten voor de rechtbank (griffierecht) en kosten van externe experts hierin niet zijn meegenomen. Voor meer informatie zie de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Werk gerelateerde prijzen en stappen.

Eerste contact

Persoonlijk advies

Onderhandelen

Procederen

Uitkering gerelateerde prijzen en stappen.

Eerste contact

Persoonlijk advies

Bezwaar

(Hoger) Beroep

En hoe zit het wanneer de tegenpartij kosten moet vergoeden?

Natuurlijk zal altijd geprobeerd worden om de tegenpartij jouw kosten te laten vergoeden. Zo zal een vergoeding bij onderhandelingen altijd ter sprake komen en zal in bezwaar of de gang naar de rechter altijd verzocht worden om de tegenpartij in de kosten te veroordelen. Als er een (proceskosten)vergoeding wordt toegekend wordt dit altijd op jouw kosten in mindering gebracht. Zo zal de vergoeding in geval van een toevoeging op de eigen bijdrage en griffierecht in mindering worden gebracht, en wordt de vergoeding (min het eventuele griffierecht) bij gebruik van het stappenplan aan jou betaald.

Veelgestelde vragen

De werkwijze van JUROP is er juist op gericht om de onzekerheid van het hanteren van een uurtarief weg te nemen. Mocht je dit echter echt willen dan kan dit altijd besproken worden.

Indien het bedrag niet in één keer betaald kan worden dan is er een mogelijkheid om een regeling te treffen. U dient dit dan vooraf duidelijk aan te geven waarna de mogelijkheden besproken zullen worden.

Kan JUROP jou ook helpen?
Doe de check!